Star Storage intră în insolvență prin reorganizare – Informații financiare

Read Time:1 Minute, 59 Second

Star Storage intră în insolvență prin reorganizare – Informații financiare

Compania românească Star Storage a luat recent decizia de a iniţia intrarea în procedura generală de insolvenţă prin reorganizare, potrivit unui comunicat de presă. Această decizie strategică a fost luată având în vedere obiectivele pe termen lung ale companiei, precum şi angajamentul faţă de angajaţi, clienţi şi parteneri. Aceasta este o decizie influențată semnificativ de perioada excepţională a pandemiei COVID-19, în care compania s-a confruntat cu provocări neaşteptate, generând pierderi şi costuri excepţionale.

Motivele intrării în insolvență

Star Storage, deși este o companie profitabilă în prezent, cu EBITDA pozitiv, a fost afectată de efectele pandemiei și de schimbările legislative intervenite în martie 2023. Compania a reeșalonat sumele reprezentând taxe întârziate la plată pe termen lung, conform unui plan strict stabilit de managementul său. Cu toate acestea, noile condiții de aplicare a înlesnirilor la plată a datoriilor au creat dificultăți suplimentare, punând Star Storage în imposibilitatea de a continua planul inițial de reeșalonare. Astfel, compania a decis să deschidă procedura de insolvență prin reorganizare pentru a-și menține capacitatea de a desfășura operațiunile în condiții normale.

Impactul deciziei de insolvență

Deși termenul de insolvență este adesea perceput într-o conotaţie negativă, în realitate reprezintă o măsură pozitivă de echilibrare, constituind un pas proactiv către redresare şi stabilizare. Star Storage asigură angajații, partenerii și clienții că nu va exista un impact negativ în ceea ce privește continuitatea operațională. Activitățile de zi cu zi ale companiei nu vor fi afectate, ci se așteaptă chiar îmbunătățiri în acest sens. Prin restructurarea fundației financiare, Star Storage va deveni mai puternică și mai rezilientă.

Continuitatea operațiunilor

Compania asigură toate părțile interesate că operațiunile zilnice vor continua fără întreruperi. Star Storage a înregistrat o creștere de peste 30% în 2023 față de anul precedent și managementul estimează că această tendință pozitivă va continua și în anii următori. Măsurile luate pentru diminuarea efectelor negative din perioada pandemiei vor sprijini această creștere.

Despre Star Storage

Star Storage este o companie înființată în anul 2000, cu un portofoliu de peste 500 de clienți pe 4 continente. Compania este un furnizor global de tehnologie care dezvoltă și livrează soluții pentru digitalizarea și automatizarea proceselor, gestionarea eficientă a conținutului nestructurat și asigurarea conformității cu reglementările legale pentru organizații private și publice de top. Utilizează inteligența artificială și abordarea de tip low-code pentru a oferi soluții inovatoare.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %