Vânzări Sphera Franchise Group: 1 mld. lei în primele 9 luni 2023 – Informații financiare

Read Time:2 Minute, 13 Second

Vânzări Sphera Franchise Group: 1 mld. lei în primele 9 luni 2023 – Informații financiare

Sphera Franchise Group, cel mai mare grup din industria de food service din România, a înregistrat vânzări totale de 1,07 mld. lei în primele nouă luni din 2023, în creștere cu 12,7% față de aceeași perioadă a anului 2022. Aceasta este o realizare semnificativă pentru companie, deoarece a depășit pentru prima dată pragul de 1 miliard de lei în vânzări într-un interval de nouă luni. În plus, Sphera și-a îmbunătățit semnificativ profitabilitatea în primele trei trimestre ale anului, înregistrând creșteri de două cifre ale profitului operațional al restaurantelor și EBITDA normalizată și creșteri de trei cifre ale profitului operațional și profitului net.

Creștere semnificativă a profitabilității

În primele nouă luni ale anului 2023, Sphera Franchise Group a înregistrat o creștere cu 175% a profitului net normalizat, ajungând la 43 mil. lei. Profitul operațional al restaurantelor a crescut cu 55% față de anul precedent, ajungând la 100,4 mil. lei. De asemenea, EBITDA normalizată a înregistrat o creștere de 63%, ajungând la 94,7 mil. lei. Aceste rezultate demonstrează eficiența și adaptabilitatea echipei Sphera într-un mediu volatil și imprevizibil.

Expansiunea rețelei de restaurante

La sfârșitul lunii septembrie 2023, rețeaua de restaurante a Sphera Franchise Group număra 178 de unități, în creștere cu 4 restaurante față de aceeași perioadă a anului precedent. Din cele 178 de restaurante, 101 sunt KFC în România, 2 în Moldova și 18 în Italia. De asemenea, compania operează 40 de unități Pizza Hut, 15 Taco Bell, o subfranciză Pizza Hut Delivery și un restaurant Paul în România.

Performanța brandurilor individuale

KFC România rămâne principalul contributor la veniturile totale ale Sphera Franchise Group, înregistrând vânzări de peste 776 milioane de lei în primele nouă luni ale anului, în creștere cu 13,2% față de aceeași perioadă din 2022. Marjele de profit pentru KFC sunt de două cifre, iar profitul operațional al restaurantelor a crescut cu 31,4% față de anul precedent.

KFC Italia continuă să obțină performanțe foarte bune, cu o creștere a vânzărilor de 14,6% și o îmbunătățire a marjei de profit. KFC Moldova a înregistrat o creștere a vânzărilor de aproape 22% și un profit operațional al restaurantelor cu 35% mai mare.

Pizza Hut a înregistrat o ușoară scădere a vânzărilor, dar compania a inițiat un proces de eficientizare care se va concretiza în următoarele luni. Taco Bell a avut rezultate excelente, cu o creștere a vânzărilor de 25,5% și o EBITDA pozitivă.

Rezultate financiare în trimestrul 3

Trimestrul 3 a adus încă o creștere a cifrei de afaceri și a vânzărilor pentru Sphera Franchise Group. Veniturile au ajuns la 379,2 milioane lei, în creș

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %