Vânzările de iPhone 15 în China au avut un început dezamăgitor – Financial Intelligence

Vânzările de iPhone 15 în China au avut un început dezamăgitor – Financial Intelligence

Read Time:2 Minute, 25 Second

Vânzările de iPhone 15 în China au avut un început dezamăgitor – Financial Intelligence

Vânzările de telefoane iPhone 15 în China au avut un început dezamăgitor, potrivit estimărilor realizate de două firme de analiză. Aceasta reflectă nivelul slab al cheltuielilor de consum în țară, dar și avansul rivalilor precum Huawei Technologies Co.

Vânzările sub așteptări

Potrivit firmei de analiză a pieței Counterpoint Research, în primele 17 zile de la lansarea pe piața din China a iPhone 15, vânzările sunt cu 4,5% sub cele înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut de modelul iPhone 14. De asemenea, o echipă de analiști de la Jefferies estimează că vânzările de iPhone 15 sunt mai mici cu două cifre față de cele ale predecesorului iPhone 14.

Huawei devansează Apple

Aceste estimări reprezintă o lovitură pentru Apple, într-un moment în care compania americană se confruntă cu cea mai slabă cerere pentru smartphone-uri din ultimul deceniu și cu critici privind modelele care se supraîncălzesc. Huawei a avut vânzări mai mari decât Apple în China, datorită debutului surprinzător de bun al modelului Mate 60 Pro.

Debutul dezamăgitor

Dacă aceste estimări se adeveresc, ar fi vorba de cel mai prost debut al unui telefon iPhone pe piața din China din 2018. În ultimii ani, producătorii locali precum Oppo și Vivo au câștigat popularitate în rândul consumatorilor asiatici.

Cauzele scăderii vânzărilor

Analiștii de la Counterpoint Research atribuie scăderea vânzărilor de iPhone 15 în China în principal problemelor economice cauzate de pandemia de COVID-19. De asemenea, aceștia subliniază că vânzările de iPhone 15 în SUA au înregistrat o creștere de două cifre în primele nouă zile de la lansare, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.

Concurența Huawei

Debutul iPhone 15 pe piața din China a coincis cu lansarea modelului Mate 60 Pro de către Huawei, considerat un triumf pentru procesul său avansat made-in-China. De asemenea, a coincis cu un ordin guvernamental care a extins interdicția de a utiliza telefoane iPhone în cadrul agențiilor și companiilor de stat din China. Acestea sunt doar câteva dintre provocările cu care se confruntă Apple în China.

Perspectivele pe termen lung

Analiștii au opinii diferite cu privire la evoluția pe termen lung a Apple în China, cea mai mare piață de smartphone-uri din lume. Mulți analiști susțin că avansul Huawei va eroda poziția de lider pe care o deține Apple pe segmentul superior al pieței.

Estimări privind vânzările Huawei

Firma Counterpoint estimează că Huawei ar putea vinde între 5 și 6 milioane de exemplare din modelul Mate 60 Pro doar în acest an. Analiștii estimează că până în 2024, vânzările de Mate 60 Pro ar putea depăși pragul de 10 milioane de exemplare. La rândul lor, analiștii de la Jefferies susțin că Huawei a preluat poziția de lider pe piață de la Apple.

Concluzie

Vânzările dezamăgitoare ale iPhone 15 în China reprezintă o provocare pentru Apple, într-un moment în care compania se confruntă cu o cerere scăzută și cu

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %