Adrian Tomșa despre achiziția Telekom România Mobile Communications: Consolidarea unui brand 100% românesc, dedicat clienților autohtoni – Financial Intelligence

Read Time:1 Minute, 36 Second

Adrian Tomșa anunță achiziția Telekom România Mobile Communications

Adrian Tomșa, antreprenorul român și controlorul companiei Quantum Project, a anunțat recent semnarea unui acord angajant cu OTE, subsidiara Deutsche Telekom, pentru achiziționarea pachetului de acțiuni de 99,9999994% deținut la Telekom România Mobile Communications. Tranzacția este încă în așteptarea obținerii aprobărilor necesare din partea instituțiilor Statului Român competente.

Tranzacția anunțată oficial la Bursa de Valori de la Atena

În data de 21 noiembrie 2023, OTE a anunțat oficial tranzacția la Bursa de Valori de la Atena conform procedurilor legale. Adrian Tomșa exprimă încrederea că instituțiile Statului Român vor analiza favorabil această tranzacție, având deja toate documentele necesare depuse în acest sens.

Consolidarea unui brand 100% românesc

Adrian Tomșa subliniază importanța menținerii Telekom România Mobile Communications ca jucător distinct pe piața telecomunicațiilor din România. Aceasta va permite conservarea unui mediu de piață competitiv, în beneficiul tuturor utilizatorilor din țară. Tomșa afirmă că interesul investitorilor față de Telekom România Mobile Communications în ultimii ani demonstrează și întărește potențialul companiei și al pieței de telecomunicații din România.

Transformarea într-un operator local dedicat clienților autohtoni

După finalizarea achiziției, Adrian Tomșa intenționează să transforme Telekom România Mobile Communications într-un operator local, dinamic și sigur. Compania va fi dedicată tuturor clienților rezidențiali autohtoni și va oferi suport pentru marile proiecte naționale de digitalizare de care România are nevoie. Prin preluarea acestor operațiuni, se va dezvolta un proiect 100% românesc de succes, care să servească drept exemplu pentru spiritul antreprenorial românesc.

Despre Telekom România Mobile Communications

Telekom România Mobile Communications S.A. este o companie de telefonie mobilă ce operează în România sub marca comună Telekom.ro. Compania este deținută de OTE, care la rândul său este deținută de Deutsche Telekom. Telekom România Mobile Communications oferă românilor servicii de telefonie mobilă de înaltă calitate. La sfârșitul trimestrului al treilea din 2023, compania avea 1.883.000 de abonați și 2.016.000 de utilizatori prepaid.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %