AQUILA înregistrează un profit net de 70 milioane lei, în creștere cu 9% – Financial Intelligence

Read Time:2 Minute, 11 Second

AQUILA înregistrează un profit net de 70 milioane lei, în creștere cu 9%

AQUILA, lider în servicii integrate de distribuție și logistică pentru piața bunurilor de larg consum din România și Republica Moldova, a înregistrat un profit net de 70 milioane lei în primele 9 luni ale anului 2023. Acest rezultat reprezintă o creștere de 9% față de aceeași perioadă a anului anterior. Compania a raportat că afacerile au crescut, fiind susținute în principal de segmentul de afaceri distribuție, care a generat aproximativ 94% din cifra de afaceri totală.

Veniturile AQUILA au depășit 1,7 miliarde de lei

În primele 9 luni ale anului 2023, veniturile AQUILA au depășit suma de 1,7 miliarde de lei, înregistrând o creștere de aproximativ 14% față de aceeași perioadă a anului precedent. Profitul net al companiei a ajuns la 70 milioane de lei, înregistrând un avans de 9%. Aceste rezultate pozitive reflectă strategia asumată de AQUILA pentru o creștere profitabilă și sustenabilă a afacerilor.

Strategia de creștere a AQUILA

Cătălin Vasile, CEO AQUILA, a declarat că compania a continuat strategia asumată pentru o creștere profitabilă și sustenabilă a afacerilor. Aceasta a inclus diversificarea portofoliului de produse, dezvoltarea brandurilor proprii și canalele de distribuție cu ritm mai mare de creștere. Rezultatele înregistrate până în prezent sunt în conformitate cu așteptările investitorilor, iar AQUILA se așteaptă să depășească bugetul anunțat în aprilie. În plus, veniturile companiei au un trend crescător în trimestrul patru al anului, datorită cererii ridicate pentru bunuri de consum în sezonul sărbătorilor de iarnă.

Segmentele de afaceri ale AQUILA

În primele 9 luni ale anului 2023, segmentele distribuție și logistică ale AQUILA au înregistrat creșteri de 15%, respectiv 12%, comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior. În schimb, veniturile din segmentul transport au înregistrat o scădere de 5%. Creșterea veniturilor din segmentul distribuție se datorează dezvoltării organice, susținute de creșteri semnificative în canalul tradițional, canalul benzinării și canalul HoReCa.

Brandurile proprii și campania de promovare

Vânzările brandurilor proprii ale AQUILA, care includ produse din gamele Gradena, La Masă și Yachtis, au depășit suma de 64 milioane de lei. Compania a lansat recent o campanie integrată de promovare pentru brandul propriu de legume și fructe congelate – Gradena, care a înregistrat o creștere de peste 58% a vânzărilor în primele 9 luni ale anului 2023, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

Marja brută și EBITDA

Marja brută din vânzarea mărfurilor a înregistrat o creștere de aproximativ 40 milioane de lei, reprezentând un avans de 13 puncte procentuale. Aceasta s-a menținut constantă, la aproximativ 21%. EBITDA (profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere și amortizare) a ajuns la suma de 116 milioane de lei, înregistrând o cre

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %