Finqware Fintech țintește 450.000 EUR pe Seedblink

Read Time:4 Minute, 42 Second

Cosmin Cosma CEO & Co-Founder: “Acum că am obținut licența pan-europeană, e timpul să ne întindem aripile. Fondurile obținute vor fi folosite pentru dezvoltarea business-ului și a produselor”

 

  • Finqware își propune să obțină 450.000 de euro, pentru automatizarea completă a operațiunilor financiare pentru corporații, în Europa
  • Finqware simplifică și facilitează accesul la date financiare și plăți pentru companii
  • FinqTreasury este primul sistem de open banking pentru trezorerie, contabilitate și automatizarea plăților, având la bază soluții de tip SaaS și API, construite cu ajutorul unui agregator propriu
  • Finqware a obținut recent o licență pan-europeană de instituție financiară, ce îi permite operarea în toate cele 27 de țări ale Uniunii Europene
  • Platforma financiară pentru corporații a fost deja validată de companii locale importante și bănci din Europa Centrală și de Est
  • Din 2019, băncile au obligația de a se conforma directivei europene pentru servicii de plată PSD2 și de a publica informații legate de conturi și API pentru inițierea plăților
  • Se estimează că piața europeană de open banking va înregistra o rată de creștere anuală compusă (CAGR) de 23.18%, din 2021 până în 2030
  • Certificare Seal of Excellence din partea Comisiei Europeană, certificări ISO ca furnizor corporate (Information Security Management System & Business Continuity Management).

București, 13 iulie 2022: Finqware, soluție Fintech ce permite operațiuni bancare complet automatizate, țintește să atragă 450.000 de euro pe SeedBlink. Runda de finanțare este susținută de 7XPartners ca lead investitor și are deja subscris un aport de 250.000 de euro.

Fondurile vor fi folosite pentru dezvoltarea business-ului și a produselor.

„Viziunea noastră este să transformăm open banking-ul în soluția preferată de conectivitate bancară pentru companii mari, pe baza infrastructurii noastre de agregare API. Până în prezent, puține companii internaționale au reușit să instaleze soluții proprii, foarte costisitoare și sofisticate, de management al conturilor de trezorerie, plăți și operațiuni financiare în relație cu partenerii lor bancari. API-urile bancare permit acum accesul la soluții extrem de eficiente de cash management și trezorerie, pentru un număr extins de companii, cu un cost redus, pe baza unui abonament lunar”, spune Cosmin Cosma CEO & Co-Fondator.

Soluțiile de open banking vin cu beneficii net superioare față de vechile tehnologii, precum accesul la date în timp real, fără să fie necesară procesarea umană.

În contextul directivei europene pentru servicii de plată PSD2, Finqware își propune să simplifice și să fluidizeze accesul la date și plăți pentru companii.

FinqTreasury țintește să devină sistemul de operare financiar pentru companii de dimensiuni medii și mari, oferind o serie de module care să automatizeze complet toate operațiunile lor bancare: trezorerie, reconcilieri contabile, plăți către furnizori, colectare de datorii, acceptarea plăților digitale, raportări de lichidități, audit financiar. Infrastructura sa de date este deja testată și utilizată de bănci importante din România și Croația. Finqware deja facilitează consumul inter bancar de date pentru bănci din Europa Centrală și de Est.

Compania a fost fondată în 2018 de o echipă de profesioniști cu experiență vastă în tehnologie și servicii financiare. Cosmin Cosma, +30 ani de experiență în finanțe, business management, vânzări și antreprenoriat, Dumitru Taraianu, +17 ani de experiență în ingineria sistemelor, Dănuț Covalciuc, +20 ani de experiență în finanțe.

Mișcarea open banking continuă să câștige momentum și avem toate motivele să credem că marile companii vor colabora tot mai mult cu startup-uri fintech, pentru a oferi servicii digitalizate clienților lor” a declarat Andrei Dudoiu, Managing Partner  SeedBlink. „Finqware este printre primele și puținele companii care au primit acordul BNR și acum beneficiază și de pașaport european pentru a scala business-ul, având în spate o echipă grozavă și un produs excelent. Ne bucurăm că avem ocazia să oferim această oportunitate investitorilor individuali”.

Pe termen scurt și mediu, compania plănuiește lansarea comercială în Europa Centrală și de Est, expansiunea în Europa și la nivel global.

Finqware a primit Seal of Excellence din partea Comisiei Europene și este susținut de Microsoft pentru Startup-uri.

***

Despre Finqware

Prin infrastructura sa de Open Banking ce rezolvă problemele complexe ce apar în lucrul cu mai multe bănci, Finqware reprezintă o platformă de digitalizare inovatoare în domeniul financiar, ce se adresează companiilor medii și mari din Europa. Startup-ul Fintech a fost fondat în 2018 de o echipă de profesioniști cu experiență vastă în tehnologie și servicii financiare. Cosmin Cosma, +30 ani de experiență în finanțe, business management, vânzări și antreprenoriat, Dumitru Taraianu, +17 ani de experiență în ingineria sistemelor, Dănuț Covalciuc, +20 ani de experiență în finanțe.

Susținut de investitori instituționali precum Elevator Ventures, fondul de investiți de tip Venture Capital al Raiffeisen International și Gapminder, startup-ul Finqware lucrează pentru câteva dintre cele mai mari bănci din Europa Centrală și de Est, precum Banca Transilvania, Alpha Bank, CEC Bank și OTP, deține Seal of Excellence din partea Comisiei Europene și este creditat de Microsoft pentru Startups. Finqware este prima companie de tehnologie care oferă o soluție de open banking operațională în Croația și România și a fost deja recunoscută pentru potențialul său de a deveni lider pe piața de open banking în Europa Centrală și de Est.

Despre SeedBlink

SeedBlink este platforma de investiții cu cea mai rapidă creștere, specializată în găsirea, verificarea, finanțarea și scalarea startup-urilor europene de tehnologie. Viziunea noastră este de a modela viitorul tehnologic al Europei prin crearea unei platforme de investiții care permite investitorilor și fondatorilor acces la oportunitățile, instrumentele și serviciile VC-urilor timpurii.

Comunitatea SeedBlink se află în centrul succesului platformei, alături de o selecție riguroasă de startup-uri tehnologice aflate în faza Seed până la Seria B și echipele lor pasionate. Mai multe detalii la www.seedblink.com.

Source

Comunicat de presa

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %