Flavia Popa, BRD: Finanțările sustenabile la 800 mil. euro – Inteligență financiară

Read Time:1 Minute, 45 Second

Finanțările sustenabile la 800 mil. euro – Inteligență financiară

BRD – Horizons 2025: Obiective și finanțare sustenabilă

BRD a definit și adoptat în cadrul planului strategic global Horizons 2025 o serie de indicatori care vizează zona de sustenabilitate. Unul dintre obiectivele principale este atingerea unui volum de tranzacții de finanțare sustenabilă de peste 1 miliard EUR. BRD își propune să fie unul dintre liderii pieței de finanțare sustenabilă. În prezent, volumul finanțărilor sustenabile acordate de BRD a ajuns la aproximativ 800 milioane EUR.

Finanțările verzi acordate de BRD

BRD acordă finanțări verzi în diverse domenii. Acestea includ credite bilaterale în zona producției de energie verde și a dezvoltărilor imobiliare verzi. De asemenea, se acordă finanțări municipalităților pentru investiții în proiecte de eficiență energetică și mobilitate. Există și o gamă de credite verzi destinate clientelei de persoane fizice.

Rolul BRD în combaterea schimbărilor climatice

BRD are o responsabilitate directă în reducerea emisiilor proprii de carbon. Grupul Société Générale, din care face parte BRD, și-a propus să reducă amprenta de carbon cu 50% până în 2030. BRD își propune să atingă acest obiectiv mai devreme, în 2025. Pentru a reduce consumul de energie, BRD a implementat proiecte precum instalarea de panouri solare pe clădirile proprii și înlocuirea echipamentelor vechi cu echipamente eficiente energetic. De asemenea, se desfășoară proiecte de formare și conștientizare la nivel intern.

Apetitul economiei românești pentru combaterea schimbărilor climatice

Economia românească arată un interes crescut pentru combaterea schimbărilor climatice. Există preocupări legate de eficiența energetică, producția de energie verde, agricultura sustenabilă și mobilitatea verde. Clienții persoane fizice manifestă un interes deosebit pentru creditele ipotecare verzi. În ansamblu, lucrurile se mișcă în direcția sustenabilității, iar România contribuie la atingerea țintelor globale.

ESG și transformarea organizațională a BRD

BRD a început să facă raportări de sustenabilitate integrate în rapoartele financiare ale băncii. Din 2022, se publică un Raport de Sustenabilitate separat, care respectă cerințele impuse de standardele GRI. În materie de transformare organizațională, BRD și-a adaptat guvernanța la noul cadru, cu structuri care gestionează aspectele legate de ESG. BRD are obiective concrete în materie de finanțare verde și se poziționează ca unul dintre liderii finanțărilor sustenabile în România.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %