Sindicatul TAROM suspendă protestul planificat pentru 1 decembrie – Informații financiare

Sindicatul TAROM suspendă protestul planificat pentru 1 decembrie – Informații financiare

Read Time:1 Minute, 52 Second

Sindicatul TAROM suspendă protestul planificat pentru 1 decembrie – Informații financiare

Sindicatul Unit TAROM (SUT) a decis să suspende protestul anunțat pentru ziua națională a României, 1 decembrie, în urma declarației ministrului Transporturilor privind exceptarea companiei de la prevederile „legii austerității”. Această decizie vine ca urmare a acțiunilor întreprinse de conducerea TAROM sub aprobarea Consiliului de Administrație.

Suspendarea protestului pentru a respecta drepturile legale ale membrilor de sindicat

Într-un comunicat emis de Sindicatul Unit TAROM (SUT), se menționează că suspendarea protestului are ca scop respectarea drepturilor legale ale membrilor de sindicat, angajați ai companiei TAROM. Cu toate acestea, sindicatul își rezervă dreptul de a folosi toate formele de protest în situația în care compania nu va fi exceptată de la legea austerității și drepturile angajaților vor fi afectate.

Avertismentul membrilor sindicatului

Membrii Sindicatului Unit TAROM (SUT) au emis un avertisment cu o săptămână în urmă, prin care au anunțat că începând cu data de 1 decembrie nu vor mai ridica niciun avion de la sol, dacă compania nu va fi exceptată de la prevederile Legii 296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare. Aceștia au subliniat că în situația în care TAROM nu va fi exceptată, în timp ce alte companii cu capital majoritar de stat vor fi, membrii sindicatului nu vor mai efectua zboruri.

Propunerea ministrului Transporturilor

Două zile mai târziu, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că ministerul va propune aprobarea în Guvern a unui memorandum pentru a opri grevele la CFR SA și TAROM. Ministrul a subliniat că TAROM-ul este pe piață liberă și că nu poate exista îngrădire pentru companii sau instituții de stat. Astfel, toate acestea vor fi exceptate, dar numai dacă se angajează să ia decizii de eficientizare până la sfârșitul anului 2024. Această eficientizare trebuie să se aplice atât la TAROM, cât și la CFR.

Concluzie

Sindicatul Unit TAROM (SUT) a decis să suspende protestul planificat pentru 1 decembrie, în urma declarației ministrului Transporturilor privind exceptarea companiei de la prevederile „legii austerității”. Cu toate acestea, sindicatul își rezervă dreptul de a utiliza toate formele de protest dacă drepturile angajaților vor fi afectate. Propunerea ministrului Transporturilor de a opri grevele la TAROM și CFR prin intermediul unui memorandum este o soluție propusă pentru a asigura eficientizarea activității acestor companii.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %