Venituri de 250,2 mil. lei și rezultat operațional de 11,1 mil. lei în primele 9 luni din 2023 – Agroland Business System

Read Time:2 Minute, 20 Second

Venituri și rezultate operaționale în primele 9 luni din 2023

Agroland Business System, un grup antreprenorial românesc de retail, agricultură și alimentație, a raportat venituri din exploatare în valoare de 250,2 milioane de lei în primele nouă luni din 2023. Aceasta înseamnă o scădere de 2% față de aceeași perioadă a anului trecut. În același timp, rezultatul operațional a crescut cu 61% în comparație cu perioada similară din 2022, ajungând la 11,1 milioane de lei. Profitul net a înregistrat o creștere de 38%, ajungând la 4,9 milioane de lei.

Proiecții pentru finalul anului 2023

Horia Cardoș, fondator și CEO al Agroland Business System, a declarat că în ciuda provocărilor, compania va fi profitabilă în acest an. Cu toate acestea, din cauza vremurilor tulburi, au fost efectuate ajustări la bugetul de venituri și cheltuieli. Estimările indică faptul că Agroland va încheia anul 2023 cu vânzări nete la nivel consolidat de 289,1 milioane de lei, EBITDA de 19,7 milioane de lei și un profit net de 6,1 milioane de lei.

Structura cifrei de afaceri în primele 9 luni din 2023

Cifra de afaceri în primele nouă luni din 2023 a fost de 249,9 milioane de lei, în creștere cu 2% față de aceeași perioadă a anului anterior. Vânzările de furaje și concentrate au înregistrat o scădere de 6%, ajungând la 82,1 milioane de lei, din cauza diminuării prețurilor. Vânzările de inputuri agricole au scăzut cu 8%, până la 52 de milioane de lei, din cauza lichidității scăzute a fermierilor. Vânzările de pui de o zi au crescut cu 3%, ajungând la 50,5 milioane de lei. Vânzările de produse alimentare au înregistrat cea mai mare creștere absolută, ajungând la 20,7 milioane de lei, o majorare de 93% față de aceeași perioadă a anului precedent.

Dezvoltări recente ale Agroland

În luna noiembrie a anului 2023, Agroland a inaugurat o fabrică de hrană pentru animale de companie. Compania produce acum hrană pentru animale sub brandul propriu, A-Pet-It pentru pisici și Pamax pentru câini. Capacitatea lunară de producție este de 300 de tone, generând venituri lunare de aproximativ 0,8 milioane de lei și un impact pozitiv de aproximativ 10 milioane de lei pe an, începând cu 2024.

O altă dezvoltare importantă este diversificarea produselor obținute la Fabrica de Furaje Ișalnița. Agroland a introdus hrana pentru iepuri și își propune să obțină o cotă de piață de 75% în această nișă. În prezent, hrana este disponibilă doar prin rețeaua proprie și online, dar în viitor va fi introdusă și în magazinele altor retaileri.

La fabrica din Caransebeș, Agroland a adăugat o nouă linie de ambalare și acum ambalează premixuri pentru toate tipurile de animale de fermă. Această diversificare contribuie la creșterea marjelor și transformă Agroland dintr-un retailer într-un producător

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %