Washington vrea să scadă importurile din China pentru piese auto electrice – Informații Financiare

Read Time:2 Minute, 0 Second

Washington vrea să scadă importurile din China pentru piese auto electrice

Departamentul Trezoreriei din Statele Unite a anunțat recent că subvențiile pentru achiziționarea vehiculelor electrice nu vor mai fi acordate cumpărătorilor de mașini care conțin componente ale bateriei fabricate în China sau în alte „țări rivale”. Această măsură face parte din planul climatic al președintelui Joe Biden și are ca scop consolidarea securității lanțurilor de aprovizionare americane. Începând din 2024, un vehicul curat eligibil nu va putea conține componente ale bateriei fabricate sau asamblate în China, Rusia, Coreea de Nord sau Iran.

Entități străine preocupante

Aceste patru țări sunt considerate „entități străine preocupante” conform regulilor prezentate de administrația americană. Aceste reguli sunt deschise comentariilor publice înainte de a intra în vigoare. În plus, începând din 2025, un vehicul curat eligibil nu va putea conține metale critice extrase, procesate sau reciclate de una dintre aceste țări.

Planul climatic al lui Joe Biden

Planul climatic al președintelui Joe Biden, cunoscut sub numele de Inflation Reduction Act (IRA), oferă o scutire de taxe de până la 7.500 de dolari pentru achiziționarea unui vehicul electric fabricat în Statele Unite. Această propunere vine în contextul în care Washingtonul dorește să reducă dependența de China a industriei sale de mașini electrice în plină dezvoltare. Cu toate acestea, această măsură va duce la reducerea numărului de vehicule eligibile pentru scutiri de taxe și va crește presiunea asupra producătorilor de automobile, care se confruntă deja cu tranziția spre producția de mașini electrice.

Critici și îngrijorări

Senatorul Joe Manchin, un democrat de centru, a declarat că aceste reguli nu sunt suficient de puternice pentru a muta lanțurile de aprovizionare din China. El consideră că administrația încearcă să găsească soluții ocolitoare și întârzieri care să permită Chinei să profite de pe urma contribuabililor americani. De asemenea, președintele republican al Comisiei speciale a Camerei Reprezentanților privind Partidul Comunist Chinez, Mike Gallagher, a avertizat că propunerea ar crește dependența de China, invocând anumite derogări de la reguli.

Concluzie

Măsura luată de Departamentul Trezoreriei din Statele Unite de a scădea importurile din China pentru piese auto electrice are ca scop consolidarea securității lanțurilor de aprovizionare americane. Aceasta face parte din planul climatic al președintelui Joe Biden și are ca efect reducerea numărului de vehicule eligibile pentru scutiri de taxe. Cu toate acestea, există critici și îngrijorări cu privire la eficacitatea acestor reguli și la posibilitatea ca acestea să crească dependența de China.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %