Asseco SEE devine una dintre cele mai sigure companii de soluții informatice prin obținerea certificării Microsoft Threat Protection

Read Time:3 Minute, 7 Second

Potrivit unui studiu recent realizat de Agenția Uniunii Europene pentru Securitate Cibernetică (ENISA), care include răspunsurile a peste 250 de companii din UE, 85% dintre acestea consideră amenințările cibernetice ca fiind o preocupare majoră pentru evoluția business-urilor. Aceasta în contextul în care 80% dintre companiile participante la studiu au răspuns că dețin sau operează informații critice sau sensibile, a căror compromitere ar pune în pericol desfășurarea activităților.

În acest context, Asseco SEE (ASEE), cea mai mare companie IT din Europa de Sud-Est, parte a ASEE Group (Asseco Group), prezentă și pe piața din România, anunță obținerea Microsoft Threat Protection Certification, una din certificările în domeniul Advanced specializations – Security. Ca urmare a obținerii acestei certificări, ASEE devine una dintre cele mai sigure companii în oferirea de servicii informatice, punând la dispoziția partenerilor cele mai avansate soluții de securitate cibernetică, ce pot răspunde nevoilor din ce în ce mai exigente pe care companiile le întâmpină.

„În timp ce obținerea unei specializări avansate necesită o investiție de timp și resurse, acest lucru este o modalitate eficientă de a prezenta capacitățile tehnice și expertiza, ceea ce ajută la diferențierea organizației în piață. Suntem încrezători că specializările avansate îi ajută pe clienți să identifice cu ușurință companiile care sunt cel mai bine poziționate pentru a-și satisface nevoile și deschid o vizibilitate mai mare pentru compania noastră, în căutările clienților. Pe măsură ce ritmul rapid al transformării digitale continuă să remodeleze peisajul digital, securitatea cibernetică va crește în relevanță pentru indivizi, organizații, guverne și comunități din întreaga lume. Suntem astfel încurajați să depunem eforturi pentru obținerea mai multor specializări avansate în protecția amenințărilor, astfel încât să existe o poziționare mai bună, pentru a răspunde nevoilor în continuă evoluție ale clienților în materie de securitate cibernetică” a declarat Mădălina Manon Stratulat, Sales Manager, Dedicated Solutions Business Unit, ASEE

Adopția rapidă din ultimul timp a transformării digitale a avut ca rezultat creșterea importanței securității cibernetice, nu numai în rândul profesioniștilor IT, ci și în toate departamentele companiilor. Incidentele de profil înalt petrecute în ultimii ani au repoziționat ca importanță securitatea cibernetică pentru liderii de afaceri, iar adoptarea accelerată a muncii la distanță, a crescut și mai mult importanța protecției datelor pe care organizațiile le gestionează.

Potrivit aceluiași studiu elaborat de ENISA, peste 70% dintre companiile respondente au adoptat doar soluții minimale de securitate cibernetică, precum back-up-ul datelor, antivirus, firewall și actualizări ale software-urilor utilizate. Doar 30% dintre companii au o strategie mai complexă când vine vorba de protecția împotriva atacurilor cibernetice, care să includă cursuri pentru angajați pentru conștientizarea amenințărilor cibernetice, angajarea de personal specializat în securitate cibernetică, structuri de răspuns la incidente sau planuri de recuperare a datelor și continuare a activității în urma unor atacuri.

Prin obținerea Microsoft Threat Protection Certification, una din certificările în domeniul Advanced Specializations – Security, ASEE vine în întâmpinarea business-urilor care, prin adoptarea de tehnologii și servicii de tip Cloud, fie el public, privat sau hibrid, sunt expuse unor riscuri tot mai mari, ca urmare a măririi suprafețelor de atac. Potrivit studiului ENISA, peste 64% dintre companii utilizează servicii de tip-Cloud pentru diverse servicii de informații și instrumente de acces la distanță de diferite tipuri, funcționalități și niveluri de securitate. În funcție de serviciile folosite din Cloud, ASEE pune la dispoziția companiilor soluții certificate Microsoft ATP (Advanced Thread Protection), precum Microsoft Office 365 Advanced Threat Protection, Microsoft Azure Advanced Threat Protection, sau Windows Defender Advanced Threat Protection.

Despre ASEE
Asseco SEE (ASEE) operează pe piața din România de 17 ani și are o cifră de afaceri anuală de peste 130 de milioane de lei. ASEE în România este una dintre cele mai mari companii integratoare și furnizoare de sisteme, soluții și servicii IT din țară.

Source

Comunicat de presa

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %