Capitalul românesc în situaţii de criză la Romanian Venture Forum – Financial Intelligence

Read Time:2 Minute, 16 Second

Capitalul românesc în situaţii de criză la Romanian Venture Forum – Financial Intelligence

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a vorbit despre importanța dezvoltării capitalului românesc în situații de criză la Romanian Venture Forum. Într-un discurs susținut miercuri, Ciucă a îndemnat antreprenorii să se dezvolte astfel încât să poată depăși orice situație dificilă.

Investițiile străine directe și creșterea Produsului Intern Brut

În discursul său, Nicolae Ciucă a subliniat succesul atragerii investițiilor străine directe în România, care au atins un record de 10,9 miliarde de euro. De asemenea, el a menționat că la finalul anului trecut, România a avut un excedent de 49 de miliarde de euro în valoarea nominală a Produsului Intern Brut, comparativ cu estimările inițiale. Aceste cifre reflectă eforturile guvernului de a stimula capitalul românesc și de a dezvolta mediul de afaceri.

Importanța încrederii și dialogului în dezvoltarea mediului de afaceri

Ciucă a subliniat că dezvoltarea mediului de afaceri necesită încredere, deschidere la dialog și predictibilitate. Guvernul a încercat să promoveze aceste valori în relația cu mediul de afaceri. Președintele Senatului a subliniat că este necesar ca antreprenorii să atingă un nivel de dezvoltare care să ofere siguranță în fața oricărei situații de criză, cum ar fi războaiele, pandemiile sau alte evenimente neprevăzute. Capitalul românesc solid este un pilon important în aceste situații și trebuie susținut și promovat.

România și absorbția fondurilor europene

Nicolae Ciucă a menționat că România a avut cea mai mare absorbție de fonduri europene în acest an, în valoare de 11,3 miliarde de euro. Această sumă reprezintă o cincime din totalul fondurilor europene absorbite de România în perioada 2007-2022. Aceasta arată că România are potențialul de a atrage și utiliza eficient fondurile europene pentru dezvoltarea sa.

Evitarea impozitelor noi pentru mediul de afaceri

Președintele Senatului a subliniat că povara fiscalității nu ar trebui să cadă doar pe umerii celor care produc bani. În acest sens, s-a convenit ca în 2024 să nu se discute despre impozite noi, deoarece acestea ar putea împovăra și mai mult mediul de afaceri. Este important ca guvernul să găsească soluții echilibrate pentru a susține mediul de afaceri și pentru a promova dezvoltarea economică.

Susținerea tinerilor în cercetare și dezvoltare

Nicolae Ciucă a subliniat importanța implicării tinerilor în domeniul cercetării și dezvoltării. El a menționat că este necesar să se aloce resurse financiare pentru a încuraja tinerii să-și pună în valoare ideile și munca lor. Cercetarea și dezvoltarea sunt considerate cheia progresului și dezvoltării societății. Președintele Senatului a subliniat că acest domeniu a fost neglijat în ultima perioadă, dar eforturile recente au dus la o mai mare atenție acordată cercetării și dezvoltării.

Concluzie

Discursul lui Nicolae Ciucă la Romanian Venture Forum a subliniat importanța dezvoltării capitalului românesc în situații de criză

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %