Restructurări iminente la IMM-uri cu garanții de la stat – video – Financial Intelligence

Read Time:1 Minute, 52 Second

Restructurări iminente la IMM-uri cu garanții de la stat – Ce trebuie să știi

În contextul actual al pandemiei de COVID-19 și al crizelor economice succesive din ultimii ani, se prefigurează un val de restructurări la companiile mici și mijlocii care au luat credite cu garanții de la stat. Speranța Munteanu, Partener Coordonator Veridio Transformation, a declarat că, deși momentan nu se observă un număr mare de restructurări, este de așteptat ca acestea să crească în viitorul apropiat.

Situația actuală a IMM-urilor

În ultima perioadă, IMM-urile au beneficiat de o larghețe financiară care le-a permis să evolueze fără a fi afectate de crizele economice. Cu toate acestea, combinația dintre condițiile comerciale grele și inflație creează presiuni asupra acestor companii, ceea ce le poate determina să apeleze la proceduri de preinsolvență sau reorganizare judiciară.

Finanțările hibride cu garanții de stat

Multe dintre aceste companii au beneficiat de facilități de finanțare oferite de stat pentru a face față crizelor anterioare. Aceste finanțări sunt hibride, combinând elemente bancare și scrisori de garanție de stat. Cu toate acestea, în cazul unui default al companiei, nu există în prezent structuri clare pentru restructurarea acestor finanțări. Acest lucru pune la risc firmele respective, care pot ajunge să aibă creanțe bugetare neplătite și fără instrumente de restructurare.

Necesitatea unor proceduri clare de restructurare

În lipsa unor proceduri clare de restructurare corelate cu creditele cu garanții de stat, se așteaptă ca multe firme să ajungă la insolvență cu reorganizări dificile. Este important ca aceste companii să își caute alternative de finanțare și să discute din timp cu băncile, consultanții și finanțatorii pentru a găsi soluții viabile.

Căutarea de soluții alternative

În fața iminenței restructurărilor, companiile ar trebui să își schimbe abordarea și să caute soluții alternative de finanțare. Este recomandat să se discute din timp cu băncile, consultanții și finanțatorii sofisticați pentru a găsi soluții adaptate situației fiecărei companii.

Concluzie

În următoarea jumătate de an, se așteaptă o creștere a numărului de restructurări la IMM-urile care au luat credite cu garanții de la stat. Este esențial ca aceste companii să fie proactive și să caute soluții alternative de finanțare, discutând din timp cu băncile și consultanții specializați. De asemenea, este necesară implementarea unor proceduri clare de restructurare pentru a evita situațiile de insolvență dificile.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %